De Woonbond en Aedes zijn woedend op het kabinet vanwege dreigende bezuinigingen op de huurtoeslag. Het geld zou worden gebruikt voor de uitvoeringskosten van twee nieuwe wetten, waaronder de Wet Betaalbare Huur. Dit is onbegrijpelijk, volgens de organisaties.

“Het is ironisch om het geld weg te nemen bij de mensen met de laagste inkomens, vooral in deze tijd”, zegt Aedes-voorzitter Martin van Rijn. Ook Zeno Winkels van de Woonbond is het hiermee eens en vindt dat de maatregel een grotere groep huurders afhankelijk maakt van voedselbanken.

De bezuiniging, die vanaf 2025 zou ingaan, houdt in dat de verhoging van de huurtoeslag met bijna 17 euro teruggedraaid wordt. Dit was mogelijk door lagere kosten dit jaar. De Woonbond en Aedes waren blij met de extra steun voor huurders met lage inkomens. Ze benadrukken dat deze huurders het al zwaar hebben vanwege de inflatie. Aedes en de Woonbond doen een beroep op de politiek om in te grijpen, omdat het oneerlijk is dat de armste huurders moeten betalen voor wetten die betaalbaar wonen zouden moeten waarborgen. Het is aan de Tweede Kamer om hierover te beslissen.

Lees het artikel op RTLnieuws dat dieper ingaat op deze dreigende bezuiniging:

Aedes en Woonbond boos over dreigende bezuiniging op huurtoeslag

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!