‘Terug naar school’

Wij geloven dat iedereen het recht heeft op onderwijs en persoonlijke ontwikkeling.

De ‘Terug naar School’ training is een traject van 10 weken, speciaal ontworpen voor gemotiveerde jongeren zoals jij. Als jij een jongere bent die terug naar school wil, begrijpen we dat er soms obstakels zijn die je weerhouden. Maar maak je geen zorgen – wij zijn er om je te helpen!

Gratis ‘Terug naar school’ training

In kleine groepen van maximaal 15 deelnemers volg je tijdens de ‘Terug naar school’ training, drie dagdelen per week lessen bij ROC Mondriaan. Je krijgt de kans om jouw vaardigheden te verbeteren. Tegelijkertijd leer je weer structuur aan te brengen in jouw dagelijks leven en te functioneren in een groep. 

Wat kan je verwachten? 

Samen met het ROC Mondriaan organiseren wij een ‘Terug naar School’ training. De training bereid je voor op een vervolgopleiding. Je gaat 10 weken lang, 3 middagen per week naar school. Je krijgt begeleiding bij je vervolgkeuze, het vinden van een leerwerkbaan en het nemen van concrete stappen zoals de inschrijving en het aanschrijven van fondsen om een mogelijke studie te financieren. Ook krijg je les in Nederlands, rekenen en beroepsoriëntatie. Deze lessen worden gegeven door ervaren docenten. Belangrijk is dat je zelf gemotiveerd bent! Zit je al in een traject naar werk via de uitkeringsinstantie, overleg dan met je consulent of je aan de ‘Terug  naar School’ training mee mag doen. 

 

De enige voorwaarden voor dit traject

  • Je bent tussen de 18 en 27 jaar oud.
  • Je staat ingeschreven in Den Haag, Rijswijk, Delft, Westland of bij het daklozenloket.
  • Je bent vanaf de startdatum voor 10 weken, 3 middagen in de week beschikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag.
  • Je kunt zelfstandig naar de Walddorpstraat (locatie ROC Mondriaan) komen

Voldoe je aan alle voorwaarden? Geef je dan nu op voor de ‘Terug naar School’ training! Er starten 3 trainingen per jaar. De eerste start in januari, de tweede in april en de derde eind september.

Meer dan school

Naast de vaste lessen organiseren we voor jou ook leuke activiteiten gedurende het traject. Dit draagt bij aan jouw motivatie en tegelijkertijd leer je de rest van de klas ook op een andere manier kennen. In een ontspannende setting gaan we poolen, bowlen, varen of naar een museum. Uiteraard kies je deze activiteit zelf uit samen met je klasgenoten! Het mag van alles zijn, als jullie het maar leuk en ontspannend vinden! 

Aanmelden?

Wil jij je aanmelden voor de ‘Terug naar School’ training? Stuur dan een mailtje met ‘Ik wil me aanmelden’ naar Roos. Ook als je meer informatie wilt!

Ben je ouder dan 27 jaar? Informeer dan of er plek is.

Wil je meer weten?
Lees hier waarom we de training zijn gestart.

Contact

Wil jij weten hoe je iemand kan aanmelden voor het educatieproject of wil je zelf weer terug naar school? Neem dan contact op met onze projectleider.

Roos Schrama

Projectleider Educatieproject

(+31) 06 – 34 62 30 71
roos@straatconsulaat.nl

Bekijk ook

Ik
ben
dakloos

Zoek je hulp bij het vinden van een opvangplek? Of heb je vragen over zorg, welzijn, wonen, dagbesteding of financiën?

Ik
wil 
helpen

Wil je geld doneren, vrijwilliger worden of als (zakelijke) partner een samenwerking, actie of project met ons opzetten?

Meer
over
ons werk

We behartigen de individuele en collectieve belangen van dakloze mensen in Den Haag en doen dit nadrukkelijk samen mét en op basis van de expertise van (voormalig) dakloze mensen.