Client ondersteuning 27+

Bij Straat Consulaat bieden we gratis en onafhankelijke ondersteuning voor iedereen die dakloos is of dit dreigt te worden. Onze deskundige vrijwilligers, die zelf ervaringen hebben met dakloosheid, zijn beschikbaar tijdens onze spreekuren om je van waardevol advies, informatie en ondersteuning te voorzien.

Deze unieke aanpak garandeert dat je ondersteuning krijgt van mensen die werkelijk begrijpen wat je doormaakt en die je kunnen helpen de best mogelijke hulp te vinden.

Vertrouwelijkheid en ondersteuning

Tijdens onze spreekuren kan je vertrouwelijk je verhaal kwijt. Onze medewerkers en ervaringsdeskundige vrijwilligers denken met jou mee en geven informatie en advies over wat je zou kunnen doen in jouw situatie. Ook kunnen zij je ondersteunen bij een gesprek met bijvoorbeeld het daklozenloket of de hulpverlening als je daar moeite mee hebt.

Belang van de juiste hulp

Het doel van onze cliëntondersteuning is om je te begeleiden naar de juiste hulp. Voor het oplossen van specifieke problemen, verwijzen we je door naar gespecialiseerde hulpinstanties, zoals het Leger des Heils en Kessler Stichting.

Spreekuren voor dakloze mensen

Je bent van harte welkom tijdens onze spreekuren op de volgende dagen:

  • Maandag: 13.30 – 15.00
  • Dinsdag: 13.30 – 15.00
  • Donderdag: 13.30 – 15.00

Kom je buiten de spreekuren naar Straat Consulaat dan kan het zijn dat je moet wachten tot een medewerker beschikbaar is of je wordt verwezen naar het volgende spreekuur.

Meer weten? Kom langs of bel ons

Wil je meer weten over wat onafhankelijke cliëntondersteuning voor jou kan betekenen? Kom dan langs tijdens een van onze spreekuren of bel ons op 070 – 780 87 80.

Jongeren en minderjarigen

Voor jongeren tot 27 jaar zijn er aparte spreekuren bij het Jongeren Informatie Punt in Den Haag. Daar zitten medewerkers en vrijwilligers klaar die ervaring hebben met hulp voor dakloze jongeren. (18-27 jaar) Meer informatie voor jongeren vind je hier.

 

Ben je onder de 18 jaar?

Ben je onder de 18 jaar, dan val je onder jeugdbescherming. Neem overdag contact op met het Jeugd Interventie Team 070 – 302 80 05.

Word je als minderjarige na 17.00 uur of in het weekend dakloos, neem dan contact op met het CIT (Crisis Interventie Team) voor hulp. Bel 070 – 379 51 60.

Ben je op zoek naar cliëntondersteuning?

Bezoek de pagina die voor jou van toepassing is:

Bekijk ook

Ik
ben
dakloos

Zoek je hulp bij het vinden van een opvangplek? Of heb je vragen over zorg, welzijn, wonen, dagbesteding of financiën?

Ik
wil 
helpen

Wil je geld doneren, vrijwilliger worden of als (zakelijke) partner een samenwerking, actie of project met ons opzetten?

Meer
over
ons werk

We behartigen de individuele en collectieve belangen van dakloze mensen in Den Haag en doen dit nadrukkelijk samen mét en op basis van de expertise van (voormalig) dakloze mensen.