Ontdek wat we doen

Wij zetten ons in voor dakloze mensen in Den Haag. Dat doen we onder meer door te netwerken, te lobbyen en gesprekken te voeren met de gemeente Den Haag en hulpverlenende instanties.

Bekijk hier met welke initiatieven we ons nog meer inzetten voor dakloze mensen.

Waar wij ons voor in zetten

Belangen
Behartiging

We behartigen de belangen van dakloze mensen in Den Haag en doen dit nadrukkelijk samen mét en op basis van de expertise van mensen die zelf ervaring hebben met dakloosheid.

Cliënt
Ondersteuning

We bieden gratis en onafhankelijke cliëntondersteuning voor iedereen die dakloos is of dreigt te worden. Samen met onze ervaringsdeskundige vrijwilligers.

De
Achterban

Onze Achterban bestaat uit toegewijde vrijwilligers met persoonlijke ervaring in dakloosheid. Deze ervaringsdeskundigen versterken onze inzet met hun unieke inzichten en kennis. 

Landelijke
Samenwerkingen

We zijn een lokale belangen-behartigingsorganisatie en altijd op zoek naar samenwerkingen op lokaal en landelijk niveau.

Educatie
Project

Met het eduactieproject zetten we ons in om (voormalig) dakloze mensen weer een perspectief te bieden.

Betekenisvolle
Participatie

Wij gebruiken betekenisvolle participatie als: meedenken en beslissen met maatregelen die jou treffen.

Beeldvormings
campagnes

Stereotypen hinderen effectief beleid; wij tonen daarom uiteenlopende dakloosheidservaringen.

Straat Bakkie

Gratis voor dakloze mensen        ma t/m vr 10:00 - 16:00  Doneer een koffie

Onze barista’s en gastheren/-vrouwen zijn vrijwilligers met ervaringskennis en voelen een sterke band met onze bezoekers. Zij begrijpen de uitdagingen waarmee onze bezoekers geconfronteerd worden en willen hen een veilige en gastvrije plek bieden waar ze zich gehoord en begrepen voelen.

Ben je dakloos en weet je niet waar je moet beginnen?

Buiten slapen of in een opvang verblijven, op de bank slapen bij vrienden of kennissen, tijdelijk verblijven in een schuur, auto of in een stacaravan op een vakantiepark: dakloosheid ziet er diverser uit dan veel mensen denken. Heb jij ondersteuning nodig? Bij Straat Consulaat kunnen we je informatie en advies geven over waar je hulp kan vinden in Den Haag. Ook ondersteunen we bij sommige gesprekken.

In Den Haag zijn er jaarlijks tussen de 2000 en 3000 mensen die zich melden bij het daklozenloket.

Bij Straat Consulaat luisteren we naar de stemmen van dakloze mensen en strijden we onvermoeibaar voor hun rechten. Wij geloven in verandering en werken elke dag aan een toekomst zonder dakloosheid. Wil je meer weten over onze missie, onze aanpak en hoe jij kunt bijdragen aan het verschil?

Je helpt ons op meer manieren dan je denkt

Bekijk ook

Ik
ben
dakloos

Zoek je hulp bij het vinden van een opvangplek? Of heb je vragen over zorg, welzijn, wonen, dagbesteding of financiën?

Ik
wil 
helpen

Wil je geld doneren, vrijwilliger worden of als (zakelijke) partner een samenwerking, actie of project met ons opzetten?

Meer
over
ons werk

We behartigen de individuele en collectieve belangen van dakloze mensen in Den Haag en doen dit nadrukkelijk samen mét en op basis van de expertise van (voormalig) dakloze mensen.