Beeldbank: gratis persfoto’s

Beeldvorming heeft een grote invloed op de bereidheid om tot oplossingen te komen én of de aansluiting tussen oplossing en het probleem wel klopt. Stereotypen over dakloze mensen staan een effectieve aanpak in de weg.

Bij Straat Consulaat begrijpen we de kracht van beeldvorming. Het beïnvloedt niet alleen onze opvattingen, maar speelt ook een bijzonder belangrijke rol in de aanpak van dakloosheid. Verkeerde beeldvorming leidt tot misverstanden en inefficiënte oplossingen. Daarom zetten we ons in om de echte diversiteit van dakloosheid te laten zien. Dat doen we door realistisch beeldmateriaal gratis beschikbaar te stellen voor iedereen die schrijft over dakloosheid.

Verder kijken dan stereotypen

Te vaak worden dakloze mensen in de media getoond als een aan alcohol verslaafde man, sterk verwaarloosd, op het bankje of in de portiek. Dit beeld is echter verre van compleet.

Wie je namelijk niet ziet, zijn bijvoorbeeld thuisloze ouders die na de scheiding noodgedwongen van familie naar opvang verkassen. Of gezinnen die het nauwelijks redden omdat de boodschappen voor hen onbetaalbaar zijn. En de mensen die niet mogen meedoen met ‘ons’ omdat ze geen geldige verblijfspapieren hebben. Laten we inzetten op een beter beeld dat recht doet aan mensen die dak- of thuisloos zijn geraakt.

Beeldmateriaal

We bieden graag alternatief beeldmateriaal aan: een set realistische foto’s van het leven van dakloze mensen. Vrij te gebruiken door iedereen die een verhaal schrijft of publiceert over dit thema.

We roepen redacties, journalisten en iedereen die zich bezighoudt met media op om aandacht te besteden aan de mens achter het label ‘dakloos’. Laat zien dat dakloosheid meer is dan een bankje in het park. Laat zien dat het gaat om echte mensen met echte verhalen.

Download hier onze gratis persfoto’s ?

Bezoek onze dropbox en download de beelden die je wilt gebruiken:

Bekijk de beelden

Bekijk ook

Ik
ben
dakloos

Zoek je hulp bij het vinden van een opvangplek? Of heb je vragen over zorg, welzijn, wonen, dagbesteding of financiën?

Ik
wil 
helpen

Wil je geld doneren, vrijwilliger worden of als (zakelijke) partner een samenwerking, actie of project met ons opzetten?

Meer
over
ons werk

We behartigen de individuele en collectieve belangen van dakloze mensen in Den Haag en doen dit nadrukkelijk samen mét en op basis van de expertise van (voormalig) dakloze mensen.