Cliëntondersteuning jongeren

Bij Straat Consulaat bieden we (gratis) onafhankelijke cliëntondersteuning aan jongeren in Den Haag die dakloos (dreigen te) raken of zijn. Tijdens onze spreekuren kan je vragen die je hebt, voorleggen aan onze cliëntondersteuners. Zij kunnen je voorzien van informatie en advies en kunnen je ondersteunen bij het vinden van de juiste hulp.

Wat onze ondersteuning uniek maakt, is dat onze vrijwilligers zelf jongeren zijn met ervaring in dakloosheid. Ze kunnen je zo vanuit hun eigen ervaring van informatie en advies voorzien.

Vertrouwelijkheid en ondersteuning

De spreekuren voor jongeren die dakloos (dreigen te) raken of zijn, zijn bij het Jongeren Informatie Punt (JIP) Haaglanden. Je kunt hier van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur terecht. Een afspraak maak je gemakkelijk via de website JIPhaaglanden.nl. Je vindt ons bij het JIP op Paviljoensgracht 33 in Den Haag.

Tijdens de spreekuren bij JIP kan je vertrouwelijk je verhaal kwijt. De medewerkers en vrijwilligers denken met je mee en geven informatie en advies over wat je zou kunnen doen in jouw situatie. Ook kunnen zij je ondersteunen bij een gesprek met bijvoorbeeld het daklozenloket of de hulpverlening als je daar moeite mee hebt.

Belang van de juiste hulp

Het doel van onze cliëntondersteuning is om je te begeleiden naar de juiste hulp. Voor het oplossen van specifieke problemen, verwijzen we je door naar gespecialiseerde hulpinstanties, zoals het Leger des Heils en Kessler Stichting.

Meer weten? Kom langs of bel ons

Wil je meer weten over wat onafhankelijke cliëntondersteuning voor jou kan betekenen? Kom dan langs tijdens een van onze spreekuren of bel met Jeroen op 06 – 43 43 84 45.

28 jaar en ouder

Voor dakloze mensen van 28 jaar en ouder zijn er spreekuren bij het Straat Consulaat. Daar zitten medewerkers en vrijwilligers klaar die ervaring hebben met hulp voor dak- en thuisloze mensen. Meer informatie over deze spreekuren vind je hier.

Ben je onder de 18 jaar?

Ben je onder de 18 jaar, dan val je onder jeugdbescherming. Neem overdag contact op met het Jeugd Interventie Team 070 – 302 80 05.

Word je als minderjarige na 17.00 uur of in het weekend dakloos, neem dan contact op met het CIT (Crisis Interventie Team) voor hulp. Bel 070 – 379 51 60.

 

Ben je op zoek naar cliëntondersteuning?

Bezoek de pagina die voor jou van toepassing is:

Bekijk ook

Ik
ben
dakloos

Zoek je hulp bij het vinden van een opvangplek? Of heb je vragen over zorg, welzijn, wonen, dagbesteding of financiën?

Ik
wil 
helpen

Wil je geld doneren, vrijwilliger worden of als (zakelijke) partner een samenwerking, actie of project met ons opzetten?

Meer
over
ons werk

We behartigen de individuele en collectieve belangen van dakloze mensen in Den Haag en doen dit nadrukkelijk samen mét en op basis van de expertise van (voormalig) dakloze mensen.