Ik wil helpen

Zet je ook in tegen dakloosheid. Straat Sonsulaat behartigt de individuele en collectieve belangen van dakloze mensen. We zetten alles op alles om dakloosheid in Den Haag en in de rest van Nederland te stoppen.

Hier hebben we jouw hulp bij nodig!

Wat kan ik doen?

Word
vrijwilliger

Ontmoet nieuwe mensen en doe mooi werk in de strijd tegen dakloosheid. Als vrijwilliger bij Straat Consulaat doneer je met je tijd. Ruimte over in je agenda? Zie wat jij kunt doen!

Doe
een donatie

Jouw steun is onmisbaar. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen een thuis heeft. Door ons te steunen draag je bij aan het realiseren van beleid en acties die gericht zijn op het bieden van een thuis voor iedereen.  

Doneer
een koffie

Bezoek ons Straat Bakkie en draag bij met een ‘Cafè Sopresso’. Hiermee kunnen mensen die zich dit kunnen veroorloven, een koffie kopen voor iemand anders die het niet kan betalen. 

Bak
een taart

Bak met liefde een taart en breng deze langs bij ons Straat Bakkie. Jouw zelfgebakken traktatie wordt verkocht of geschonken aan dakloze mensen die genieten van een warm bakkie.

Lever je oude
smartphone in

Geef je oude smartphone een nieuw leven en help iemand anders weer bereikbaar te zijn. Lever je toestel in bij ons en wij zorgen dat het een tweede kans krijgt bij iemand die het echt nodig heeft.

Doe mee
als bedrijf

Organiseer samen met je collega’s een actie. Vervang de standaard relatiegeschenken met een donatie. Of besteed een deel van jullie tijd en kennis. Maak het verschil.

Straatbakkie

Gratis voor dakloze mensen        ma t/m vr 10:00 - 17:00  Doneer een koffie

Onze barista’s en gastheren/-vrouwen zijn vrijwilligers met ervaringskennis en voelen een sterke band met onze bezoekers. Zij begrijpen de uitdagingen waarmee onze bezoekers geconfronteerd worden en willen hen een veilige en gastvrije plek bieden waar ze zich gehoord en begrepen voelen.

Ben je dakloos en weet je niet waar je moet beginnen?

Bij Straat Consulaat kunnen we je informatie en advies geven over waar je hulp kan vinden in Den Haag. Ook ondersteunen we bij sommige gesprekken.

In Den Haag zijn er jaarlijks tussen de 2000 en 3000 mensen die zich melden bij het daklozenloket.

En ze hebben JOUW hulp nodig.

Bekijk ook

Ik
ben
dakloos

Zoek je hulp bij het vinden van een opvangplek? Of heb je vragen over zorg, welzijn, wonen, dagbesteding of financiën?

Ik
wil 
helpen

Wil je geld doneren, vrijwilliger worden of als (zakelijke) partner een samenwerking, actie of project met ons opzetten?

Meer
over
ons werk

We behartigen de individuele en collectieve belangen van dakloze mensen in Den Haag en doen dit nadrukkelijk samen mét en op basis van de expertise van (voormalig) dakloze mensen.