Dakloos en nu?

Als je dakloos raakt in Den Haag en op zoek bent naar opvang, briefadres, een daklozenuitkering of andere hulp, meld je dan als eerste bij het daklozenloket. Zij zijn het eerste aanmeldpunt voor hulp bij dakloosheid. Het daklozenloket onderzoekt in gesprekken met jou of je in aanmerking komt voor opvang of andere hulp.

Bij Straat Consulaat kunnen we je informatie en advies geven over je rechten en waar je hulp kan vinden in Den Haag. Ook ondersteunen we, als jij daar behoefte aan hebt bij gesprekken met het daklozenloket of andere hulpverleners. Als je het niet eens bent met de uitkomst van het gesprek bij het daklozenloket kunnen wij samen met jou onderzoeken waar je recht op hebt en hoe je toegang krijgt tot hulp. We behartigen de belangen van dakloze mensen. We bieden bij Straat Consulaat geen opvang.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Straat Consulaat
Inloopspreekuur

Tijdens ons inloopspreekuur ben je welkom om zonder afspraak langs te komen voor ondersteuning of als je behoefte hebt aan een luisterend oor.

Cliëntondersteuning
27+

We bieden gratis en onafhankelijke cliëntondersteuning voor iedereen die dakloos is of dreigt te worden.

Cliëntondersteuning
Jongeren

Samen met een groep jonge vrijwilligers, staan we klaar om andere jongeren te ondersteunen met gratis onafhankelijke cliëntondersteuning.

Educatie
Project

Met het eduactieproject zetten we ons in om (voormalig) dakloze mensen, vooral jongeren, weer een perspectief te bieden. 

Download
Basisrechten boekje

Deze gids behandelt de rechten van mensen zonder verblijfsvergunning en noemt organisaties die steun bieden, ongeacht de verblijfsstatus.

Download
Straatwijzer

Onze Straatwijzer bevat allerlei essentiële informatie over de Haagse Sociale Kaart voor wie op straat terecht is gekomen.

Straatbakkie

Gratis voor dakloze mensen        ma t/m vr 10:00 - 17:00  Doneer een koffie

Onze barista’s en gastheren/-vrouwen zijn vrijwilligers met ervaringskennis en voelen een sterke band met onze bezoekers. Zij begrijpen de uitdagingen waarmee onze bezoekers geconfronteerd worden en willen hen een veilige en gastvrije plek bieden waar ze zich gehoord en begrepen voelen.

We helpen je als het niet lukt

Buiten slapen of in een opvang verblijven, op de bank slapen bij vrienden of kennissen, tijdelijk verblijven in een schuur, auto of in een stacaravan op een vakantiepark: dakloosheid ziet er diverser uit dan veel mensen denken. Heb jij ondersteuning nodig? Loop je vast in gesprekken met het daklozenloket, of zoek je onafhankelijke begeleiding voor dergelijke gesprekken?
Neem dan contact met ons op. Bel 070 – 780 87 80.

Bekijk ook

Meer
over
ons werk

We behartigen de individuele en collectieve belangen van dakloze mensen in Den Haag en doen dit nadrukkelijk samen mét en op basis van de expertise van de (voormalig) dakloze mensen.

Ik
wil
helpen

Sluit je aan bij het Straat Consulaat in onze missie om dakloosheid volledig uit te bannen en te zorgen dat het tegen 2030 niet langer voorkomt. Jouw steun is belangrijk. Ontdek hier hoe jij kunt bijdragen.

Ik wil
ander
beleid

Ga met onze ervaringsdeskundigen en belangenbehartigers in gesprek over de problematiek en oplossingen omtrent dakloosheid. Ontdek wat jij kunt doen om dakloosheid te voorkomen en uit te bannen.