De komende nachten wordt het koud met temperaturen rond het vriespunt. Gouda biedt dak- en thuislozen aan om in Rotterdam te overnachten. Maar voor zo’n vijftien Gouwenaars is dat geen haalbare kaart, dus is de kans volgens het Leger des Heils groot dat zij tot met donderdag in de kou moeten liggen.

Verschillende steden openen de winteropvang voor dak- en thuislozen. Tot en met donderdag kunnen mensen in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam terecht voor een warme maaltijd, een bed en een broodpakket bij vertrek in de ochtend.

Goudse dak- en thuislozen moeten uitwijken naar Rotterdam. Want het pand van het Leger des Heils aan de Jac. P. Thijsselaan voldoet niet aan alle wettelijke voorschriften, waardoor niet duidelijk is of het brandveilig is, gaf de gemeente in maart al aan. Dat antwoord gaf zij op het moment dat de zogenoemde kouderegeling – tussen 1 november en 1 april – op elk moment gestart en gestopt kon worden.

Lees het volledige bericht op de website van het AD:

Ondanks de kou kunnen Goudse daklozen niet terecht in opvang, en Rotterdam is voor sommigen ook niet haalbaar

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!