Beeld: Stuwstraat in de Laak. Ter illustratie.

Leden van de Tweede Kamercommissie SZW (Sociale Zaken & Werkgelegenheid) hebben een werkbezoek gebracht aan het Laakkwartier in Den Haag. Zij staken daar hun licht op over de problematiek rond EU-arbeidsmigranten in Den Haag, met name over de groep die laag- en ongeschoold werk doet. Naar schatting telt Den Haag zo’n 50.000 van deze arbeidsmigranten: bijna 10 procent van het totale inwonertal van de stad.

Kamerleden Mariëtte Patijn (GroenLinks-PvdA), Thierry Aartsen (VVD) Tjebbe Van Oostenbruggen (NSC) en Don Ceder (CU) werden ontvangen door wethouder Martijn Balster, van Volkshuisvesting, Welzijn, Wijken en Zuidwest. In het Vrouwenbuurtlab Laak lichtte de wethouder de Haagse situatie rond EU-arbeidsmigranten toe.

“Veel EU-arbeidsmigranten werken niet in Den Haag, maar wonen er wel. Niet zelden betalen zij extreem hoge huurprijzen, terwijl zij leven onder erbarmelijke omstandigheden. In sommige wijken overstijgt het aantal geregistreerde arbeidsmigranten de 20 procent en is werkelijke percentage waarschijnlijk nog veel hoger. Dat is slecht voor de sociale samenhang en zet de leefbaarheid in vaak toch al kwetsbare wijken verder onder druk”, aldus Balster.

Lees het volledige artikel op de website van Dagblad070:

Tweede Kamerleden buigen zich in Laak over problemen arbeidsmigratie

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!