Het Stedelijk Daklozen Team (SDT) is er voor de meest kwetsbare daklozen. Zoals mensen met een psychische stoornis of mensen die niet in de opvang willen of mogen slapen. Vaak voelen zij zich door niemand meer gezien of gehoord. Het SDT zoekt hen op en probeert contact te leggen. ‘Soms is het al winst als iemand toelaat dat je naast hem zit.’

Hoewel het vandaag regenachtig en kil is buiten, is het stil in de daklozenopvang. In De Sluis, van het Leger des Heils aan de Westzeedijk, zitten wat mensen op hun telefoon. Her en der staan wat borden met etensresten. Bij stichting De Ontmoeting aan de ’s Gravendijkwal eenzelfde verhaal. Een paar mensen maken gebruik van de computers, koptelefoon op het hoofd. Anderen hangen op de bank.

Sprankje vertrouwen
Deze dag is het dus rustig, andere dagen puilen de opvanglocaties uit. De medewerkers van het SDT weten nooit van tevoren wat ze kunnen verwachten. Het team heeft een eigen kantoor, maar hun werkruimte is de straat. Ze zoeken de mensen op bij de bekende overnachtingsplekken buiten en de opvangplekken binnen. In de hoop dat ze de meest kwetsbare daklozen tegenkomen en weer een sprankje vertrouwen kunnen winnen.

Lees het volledige artikel op de website van Rotterdam.nl: 

‘Op straat raak je los van de maatschappij’

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!