Onlangs nam de Tweede Kamer de Wet betaalbare huur aan. Meerdere mensen laten aan Radar weten dat ze hierdoor hun huis moeten verlaten. Een van deze mensen is Kay*, die nu noodgedwongen weer bij zijn ouders woont.

Woning zou voor onbepaalde tijd zijn
Kay vertelt dat het vinden van een huis sowieso al een flinke klus was. Pas na tien jaar zoeken had hij eindelijk een leuke woning gevonden. “Het was klein maar oké.”

“Ik had erop gereageerd omdat de woning voor onbepaalde tijd was”, vertelt hij verder. Toch kreeg hij in eerste instantie een contract voor één jaar. Zijn verhuurder verzekerde hem dat dit alleen zo geregeld was voor het geval dat hij voor onrust zou zorgen. Zijn contract zou na dat jaar zéker verlengd worden.

2,5 maand om iets nieuws te zoeken
Kay keek dan ook raar op toen hij een dag voor kerst gebeld werd dat zijn huurcontract toch niet verlengd zou worden. “Mijn contract liep nog tot eind februari, dus ik had nog 2,5 maand om iets nieuws te zoeken”

Lees het volledige artikel op de website van radar.avrotros.nl:

Wet betaalbare huur zet huurders op straat: ‘Woon noodgedwongen weer bij ouders’

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!