Utrecht gaat vanaf volgend jaar de schuldhulpverlening voor kwetsbare inwoners in de stad voortaan zelf regelen. Nu werkt de gemeente daarvoor nog samen met Stadsgeldbeheer van De Tussenvoorziening, maar omdat de wachtlijst voor deze specifieke groep kwetsbare Utrechters de afgelopen jaren is opgelopen ondanks extra financiële ondersteuning, wil Utrecht van die samenwerking af.

Het gaat om de hulp voor Utrechters met bijvoorbeeld een verstandelijke beperking, psychische problematiek, verslaafden of andere mensen die niet goed zelfstandig kunnen meedoen in de samenleving. Door de schuldhulptaken voor deze mensen zelf op te pakken, wil de gemeente de dienstverlening sneller maken en de huidige wachtlijst sterk inkorten. Het hulpaanbod moet hierdoor ook overzichtelijker worden, laat verantwoordelijk wethouder Linda Voortman weten.

Lees het volledige artikel op de website van de NOS:

Utrecht wil af van wachtlijst voor schuldhulp aan kwetsbare inwoners en gaat voortaan zelf helpen

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!