Grote leegstaande panden en een groeiend aantal daklozen. Het is een combinatie die volgens het Straat Consulaat in Den Haag onmogelijk zou moeten zijn. Vandaar dat ze een nieuwe campagne zijn begonnen. Met Fundit willen ze laten zien dat een snelle oplossing mogelijk is. ‘Het is schrijnend om als woningzoeker elke dag langs deze gebouwen te moeten lopen’, zegt Marlies Filbri van het Straat Consulaat.

Het aantal daklozen groeit al jaren, vertelt Filbri. ‘Er zijn steeds meer mensen die bij vrienden of familie op de bank slapen, of op vakantieparken of in auto’s overnachten. En in het ergste geval belanden ze in een instelling of op straat.’

Volgens haar is het iets wat veel mensen kan overkomen. ‘Het gaat om mensen die in een crisis zitten of hun baan verliezen.’ Ook ziet ze veel mensen na een relatiebreuk op straat belanden. ‘Ze zijn dan niet in staat om iets te vinden waar je als individu een normale prijs voor neerlegt en dan maandelijks rond kan blijven komen.’

Lees het volledige artikel op de website van omroepwest.nl:

Grote gebouwen staan jaren leeg: 'Schrijnend om als woningzoeker langs te moeten lopen'

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!