Alleen al in Amsterdam staan 700 mensen op de wachtlijst voor voedselhulp van het Rode Kruis. Omdat het aantal mensen groeit dat onder de armoedegrens leeft en het einde van de hoge voedselprijzen niet in zicht zijn, wil de hulporganisatie de voedselhulp verdubbelen.

Het Rode Kruis ziet de vraag om voedselhulp al maanden toenemen, zegt Annelies de Jong van de afdeling Amsterdam. “Er zijn mensen die de hele week spaghetti met ketchup eten. Daar zitten ook kinderen bij.”

Het Rode Kruis is tijdens de coronacrisis begonnen met de voedselhulp. Het is opgezet omdat er signalen van samenwerkende organisaties kwamen dat er groepen mensen verstoken waren van een inkomen, en zelfs geen geld hadden om boodschappen te doen.

Lees het complete artikel op de website van het Parool:

Honderden Amsterdammers op de wachtlijst voor voedselhulp: Rode Kruis verdubbelt steun in Nederland

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!