Amersfoort/Leusden – Door de torenhoge inflatie worden veel mensen in hun portemonnee geraakt. Vooral de groep jongeren heeft het zwaar te verduren. Bijna de helft van de mensen tussen de 18 en 25 jaar is financieel ongezond. Vorig jaar was dat nog 26 procent. Een enorme stijging, maar er zijn in Amersfoort en Leusden allerlei organisaties die hulp kunnen bieden.

Jongeren zijn financieel gezien extra kwetsbaar. Resa van den Bunt van Schuldhulpverlening Stadsring ziet dat in de praktijk. Zo hebben jongeren vaker een instabiel inkomen. “Wanneer je ouder bent, heb je vaker een buffer opgebouwd waar je op terug kunt vallen. Dat hebben jongeren niet”, laat Van den Bunt weten. “Ook hebben jongeren vaker te maken met flexcontracten die hen worden geboden, wat opnieuw veel onzekerheid met zich meebrengt.”

Kortetermijndenken

Dat de gigantische inflatie een grote rol speelt armoede onder jongvolwassen wordt bevestigd door Van den Bunt. Het leven is in verhouding steeds duurder geworden. Voor een gemiddelde kamer betaal je tegenwoordig al snel zo’n zeshonderd euro per maand. Er zijn jongeren die stoppen met hun studie om eerst hun schulden af te betalen.

Lees het complete artikel op de website van nieuwsplein33.nl:

Steeds meer jongeren leven in armoede: ‘Het is zo veel meer dan een gebrek aan geld’

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!