De Raad van State geeft huisvestings- en uitzendbureau Mployment twee weken de tijd om een tiental arbeidsmigranten uit een woning aan de Heereweg in Lisse elders onder te brengen.

Anders gaat de dwangsommeter tikken tot een maximum van 12.000 euro, zo blijkt vandaag uit een spoeduitspraak van de hoogste bestuursrechter. Die is het geheel eens met de gemeente dat de woning een eengezinswoning is en dat het verhuren van kamers in de woning aan arbeidsmigranten in strijd is met het bestemmingsplan.

Dat de burgemeester van Lisse in een uitzending van het TV-programma Pointer op 22 oktober vorig jaar zou hebben gezegd niet automatisch te gaan handhaven als arbeidsmigranten in strijd met het bestemmingsplan in gewone woningen, of andere panden wonen, betekent volgens de Raad niet dat Lisse op de handen moet blijven zitten. Het verschil met door de burgemeester genoemde voorbeelden is dat de buren aan de Heereweg concreet hebben geklaagd over geluid- en andere overlast. En zij hebben een handhavingsverzoek ingediend.

Lees het complete artikel op de website van agraaf.nl:

Tien arbeidsmigranten in Bollenstreek dreigen op straat te komen

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!