Samen met Arkin gaat HVO-Querido binnenkort iets nieuws doen. Half april start ons team van de Aalbersestraat met een pilot: de Thuiskomst. Dat is een kleinschalige woonvoorziening voor tien mensen die eerder langdurig in de kliniek verbleven.

‘We willen een huis gaan bieden aan mensen die nu nog niet wonen,’ aldus Ramilda Pools. Als teammanager van de Aalbersestraat gaat zij leiding geven aan de Thuiskomst. Want die nieuwe woonvorm komt in een aparte vleugel van hetzelfde pand. ‘Het gaat om mensen die soms al tien jaar in de kliniek zitten en die te “zwaar” worden geacht voor een beschermende woonvorm. Om te beginnen is een groep van tien mensen net mooi, niet te klein en niet te groot. Een aparte vleugel is een prima start. Hoe integreren we behandelen met wonen, daar gaat het hier om.’

Wens

‘Het is een langgekoesterde wens van Arkin en HVO-Querido om voor deze mensen een tussenvorm te creëren tussen kliniek en beschermd wonen,’ vertelt teammanager Evert Bod. Hij helpt bij het opzetten en uitdenken van de Thuiskomst, omdat het gebied tussen de klinische setting en de meer huiselijke beschermende woonvorm zo ongeveer zijn specialiteit is geworden. Eerder vormde hij de Passeerdersstraat in de Jordaan om van een behandel- naar een woonlocatie. Daarna zette hij in de Dapperbuurt de beschermende woonvorm Domselaerstraat op. ‘Daar werd bij de start behoorlijk sceptisch naar gekeken,’ aldus Evert, ‘maar dat is echt een succes geworden. Binnen twee jaar waren daar al negen bewoners doorgestroomd naar meer zelfstandigheid.’

Lees het complete artikel op de website van HVO Querido:

HVO Querido: Mensen knappen op van een thuis

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!