Dat onder meer leerkrachten en politieagenten geen huis kunnen krijgen in steden, is ontwrichtend, aldus gemeenteraadsleden van GroenLinks. Corporaties moeten in hun oude rol betaalbare woonruimte bieden.

De gevolgen van de woningnood tekenen zich af in de steden. Dat baart ons zorgen voor woningzoekenden en daklozen, en voor ontwrichtende gevolgen voor de samenleving. Het lerarentekort blijft, ondanks inspanningen, toenemen. Er zijn tekorten bij politie, kinderopvang en zorg. Hoe kunnen we verwachten dat de samenleving blijft draaien in onze steden als mensen die we daarvoor nodig hebben, geen huis kunnen vinden?

Woningcorporaties spelen een cruciale rol, maar staan onder druk. Als GroenLinks-raadsleden doen we een beroep op de Tweede Kamer en de formerende partijen om woningcorporaties financieel te versterken. Zij vervullen van oudsher de rol van volkshuisvester: een dak boven het hoofd voor iedereen. Daarbij moet het niet uitmaken op welk moment in je leven je een betaalbare huurwoning nodig hebt.

Lees het volledige artikel op de website van het AD:

Onze steden schreeuwen om betaalbare huizen

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!