Bezwaarprocedures tegen woningbouwplannen moeten worden ingekort. De huidige wetgeving moet worden aangepast om de belangen van woningzoekenden voortaan zwaarder te laten wegen.

Dat is een van de maatregelen waarover provincies, gemeenten, corporaties, bouwers, ontwikkelaars, investeerders, makelaars en consumentenorganisaties het eens zijn geworden om de woningcrisis aan te pakken.

Woontop

De betrokken partijen presenteren hun plannen vandaag tijdens de landelijke Woontop in Den Haag. Om het enorme woningtekort in te lopen, is het volgens hen nodig dat er jaarlijks minstens 100.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Een derde daarvan moet in de sociale sector gerealiseerd worden en een derde voor de middeninkomens. Het Rijk moet hiervoor jaarlijks een financiële bijdrage leveren van 3 tot 5 miljard euro.

Lees het volledige artikel op de website van rtlnieuws.nl:

Brancheorganisaties willen kortere bezwaarprocedures woningbouw

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!