Voor het eerst sinds 2015 is de leegstand van kantoren in Nederland toegenomen. Werkgevers kiezen ervoor om kleinere kantoren te nemen, omdat een deel van het personeel thuiswerkt en minder vaak naar kantoor komt.

Vlak na de coronacrisis zeiden grote werkgevers al dat ze van plan waren kantoorruimte in te leveren. Dat konden bedrijven niet meteen aanpassen. Veel werkgevers zaten met langlopende contracten voor hun huurruimtes.

Volgens vastgoedadviseur Colliers komen er de komende jaren meer lege kantoren bij. Bedrijven kiezen voor kleinere kantoren met meer ruimtes voor collega’s waar ze kunnen overleggen en bijpraten. “En er is heel veel vraag naar duurzame kantoren en kantoren in de buurt van stations en metro”, zegt Madeline Buijs, hoofdeconoom van Colliers.

Lees het volledige artikel op de website van de NOS:

Al jaren voorspeld, maar nu pas zichtbaar: meer kantoren staan leeg

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!