Lang leek het uit den boze, nu wordt het toch mogelijk: woningdelen met drie huisgenoten in Den Haag. Oppositiepartij Hart voor Den Haag wil de regels verruimen, omdat het woningtekort voor jongeren en starters nijpend is. ‘We hebben begrip voor de regels in 2020, maar ze blijken nu veel te streng.’

Nadat andere grote steden de afgelopen tijd plannen bekend maakten het beleid voor woningdelers te verruimen in tijden van woningnood, vinden Arjen Dubbelaar en Richard de Mos (Hart voor Den Haag) dat ook Den Haag eraan moet geloven. ‘We hebben veel te strenge regels voor het delen van woonruimten. Jongeren en starters komen nog nauwelijks aan een woning of een huis in onze stad.’

Andere grote steden pasten de regels voor woningdelen al aan. In Rotterdam en Utrecht is het nu mogelijk om particuliere huurwoningen met drie mensen te delen, zonder vergunning. ‘Dat is iets waar wij wel oren naar hebben. Het huidige beleid, waar je maar maximaal met twee personen een woning mag delen, zorgt ervoor dat we de woningnood juist aanjagen’, gaat De Mos verder.

Lees het volledige artikel op de website van Omroepwest:

Regels voor woningdelen moeten verruimd worden: 'We hebben veel te strenge regels'

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!