Burgemeester Ahmed Aboutaleb maakt zich zorgen over de terugkeer van buitenslapers in Rotterdam. Over de oplossing is hij glashelder: “Who is to blame? Het is echt de regering die hier aan zet is. Zij moeten het nationaal beleid maken, dat iedereen binnen moet slapen.”

Op TV Rijnmond was burgemeester Aboutaleb vrijdagavond te gast bij het programma In Gesprek Met. Het nieuws van het overlijden van een 38-jarige Hongaarse arbeidsmigrant en buitenslaper eerder deze week, noemt de bestuurder ‘heel verdrietig’. Aboutaleb: “Er hoort geen mens op straat te slapen, dat is mijn opvatting sinds jaar en dag. Er is niemand die onder een brug behoort te liggen, daar zijn mensen niet voor gemaakt.”

Coronatijd

Voor de oplossing kijkt de Rotterdamse burgemeester terug naar de coronaperiode. “In coronatijd sliep iedereen in Nederland binnen. Wat je achtergrond ook was, waar je ook geboren was, wat je rechten ook waren. Je sliep gewoon binnen. Het kon.” De ervaren bestuurder vervolgt: “Waarom kon dat toen? Omdat de regering zei: ‘we geven de gemeentes het geld om iedereen binnen te laten slapen’. Het gevolg daarvan was dat iedereen die buiten slaapt in Den Haag of Rijswijk, geen noodzaak had om naar Rotterdam te gaan.”

Lees het volledige artikel op de website van Rijnmond.nl:

Aboutaleb hekelt terugkeer buitenslapers: 'In coronatijd sliep iedereen binnen, dus het kán wel'

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!