• Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger
Op het gras in Wijkpark Oude Westen in Rotterdam wordt donderdagavond een tentenkamp opgebouwd om aandacht te vragen voor dakloosheid in de stad. Het is de derde keer dat lokale kunstenaars en de Pauluskerk de handen ineenslaan en de nacht buiten doorbrengen.

De Recht op Rust-beweging pleit voor een permanente nachtopvang in Rotterdam, waar iedereen welkom is. ,,Alleen als de temperatuur onder het vriespunt komt, wordt de speciale winteropvang geopend waar wel meer personen welkom zijn. En dat terwijl de locatie van deze winteropvang de rest van het jaar leegstaat. De ruimte is er, het personeel ook. Waarom moeten deze kwetsbare mensen de rest van het jaar de nacht op straat doorbrengen?” vraagt de organisatie zich af.

Bij de ingang aan de West-Kruiskade wordt donderdag vanaf 18.30 uur een tentenkamp opgebouwd. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen of om de nacht buiten door te brengen. Het kamp wordt op vrijdag rond 9.00 uur weer afgebroken. ,,In Rotterdam moeten steeds meer mensen de nacht noodgedwongen op straat doorbrengen. In de reguliere nachtopvang is niet iedereen welkom. Hierdoor staan onder anderen veel mensen zonder geldige papieren en arbeidsmigranten op straat. En daar willen we wat aan doen’’, aldus de organisatie.

Lees het volledige artikel op de website van het AD:

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!