Er zit een zekere mate van kwaadaardigheid in de stijl van het moderne bestuur.

Het verhaal over Amsterdamse Mira (27), een alleenstaande moeder, die met haar twee maanden oude baby in een auto woont, is viraal gegaan, vooral nadat AT5, Linda en Hart van Nederland er aandacht aan besteedden. Van alle kanten wordt door particulieren hulp geboden. DENK-raadslid Anouar Yacoubi heeft beloofd schriftelijke vragen te stellen aan B&W van de hoofdstad.

Daardoor raakt misschien een wezenlijk aspect van de affaire op de achtergrond: de reden waarom de gemeente Amsterdam Mira elke hulp weigert bij het vinden van een woning. Haar aanvraag voor een urgentieverklaring werd afgewezen met het volgende argument: Mira had een gezin gesticht zonder over voldoende woonruimte te beschikken want ze was al langere tijd dakloos. De gevolgen zijn nu geheel aan haar te wijten. Van overmacht kan geen sprake zijn. Ze krijgt daarom geen urgentieverklaring. Vanwege de woningnood moet de gemeente daar nu eenmaal zeer terughoudend in zijn.

Lees het volledige artikel op de website van bnnvara.nl:

Als burgers echt met hun rug tegen de muur staan, geeft de overheid niet thuis

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!