Het is voor veel mensen vanzelfsprekend om naar de tandarts te gaan, maar een verzorgde lach is niet voor iedereen weggelegd. Niet alleen word je onzeker, ook heb je pijn als je gebit niet gezond is. Dit geldt ook voor daklozen die niet naar de tandarts kunnen. De Rotterdamse straattandarts Didi landman is al 9 jaar onmisbaar voor deze groep.

Door tandarts Landman lacht het leven hen weer toe en om die reden was ze dan ook een van de genomineerden voor tandarts van het jaar. Elke donderdag werkt Didi gratis in het EMC in Rotterdam en behandelt ze daklozen in haar tandartsstoel.

Armoede
De Rotterdamse is geboren in Zuid Afrika, maar verhuisde naar Nederland voor de liefde. “Ik heb toen ook als tandarts gewerkt, daar werd de zon gebruikt als tandartslamp”, vertelt ze.

Ik verwachtte het in Afrika, maar zag in Rotterdam zo veel ellende.

Tandarts
Toen ze emigreerde schrok ze van de armoede in Nederland. “Ik verwachtte het in Afrika maar zag in Rotterdam zo veel ellende. De straattandarts hier stopte ermee en ik nam het van diegene over. Het wordt steeds drukker. Veel jongere daklozen en meisjes vooral, dat is nieuw”, aldus de straattandarts.

Lees het volledige artikel op de website van hartvannederland.nl:

Straattandarts Didi helpt daklozen aan goed gebit: 'Ik zie in Rotterdam zo veel ellende'

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!