In ‘Drie vragen aan’ spreken we iemand die zich inzet om dak- en thuisloosheid uit te bannen. Met dit mini-interview hopen we de komende maanden de thema’s, innovatieve ideeën en de partijen uit de nieuwe lange termijnaanpak zichtbaar te maken en anderen te inspireren. Met vandaag: Thijs Honig, directeur van MO Den Bosch.

Thijs Honig kwam al vroeg in aanraking met mensen in een kwetsbare positie. Als tiener smeerde hij broodjes bij de maatschappelijke opvang in Den Bosch, waar hij later directeur zou worden. Een instelling waar keihard wordt gewerkt om mensen voldoende bestaanszekerheid te geven om weer grip op het leven te krijgen. Door zijn jarenlange ervaring met dak- en thuisloosheid is Honig over één ding heel erg duidelijk; dakloosheid moet stoppen en dat kunnen we alleen samen bereiken.

Wat is het meest hardnekkige vooroordeel dat jullie terugzien als het gaat om mensen zonder huis en hoe kunnen we dat veranderen?
“Het vooroordeel dat mensen kiezen om dakloos te zijn, is absurd. Dakloos zijn is helemaal niet leuk. Niemand kiest daarvoor. Het is ook geen individueel probleem, want het komt niet door individuele keuzes of een verslaving. Deze mensen zijn door de maatschappij geschaad.

Lees het complete artikel van ‘Iedereen onder een dak’ op hun Linkedin pagina:

Drie vragen aan MO Den Bosch: ‘Dakloosheid moet stoppen en dat kan alleen samen’