Bijna de helft van de ruim 2000 flexwoningen die minister De Jonge heeft besteld om de meest acute woningnood op te lossen, staat in opslag te verstoffen. Niet elke gemeente wil ze namelijk hebben vanwege bezwaren van buurtbewoners, die vaak “not in my backyard-gedrag” vertonen.

De minister wil zich echter niet laten ontmoedigen en benadrukt dat er een grote nood is aan woningen en dat het vinden van locaties voor flexwoningen altijd lastiger is dan gedacht. Veel woningzoekenden staan te springen om een huis, zelfs als het maar tijdelijk is.

Volgens de minister moeten mensen accepteren dat ze zelf ook een keer met spoed een woning nodig kunnen hebben. Het plan van de minister om eind volgend jaar 37.500 flexwoningen in het land neer te zetten, stuit echter op weerstand van gemeenten en buurtbewoners.

Lees een artikel dat bij de NOS is verschenen over de problematiek die speelt rondom de Flexwoningen:

NOS: Flexwoningen verstoffen in opslag, buurt maakt vaak bezwaar

foto: Arenda Oomen van Hugo de Jonge, Woonminister.

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!