Foto door: Valerie Kuypers van Martijn Balster wethouder Volkshuisvesting Welzijn Zuidwest Den Haag.

Voor vele duizenden huurders in Den Haag kan de huurprijs flink omlaag als de Wet betaalbare huur door Kamer komt. Woonwethouder Martijn Balster verwacht dat de huren voor 15.000 tot 25.000 woningen de komende tijd honderden euro’s per maand naar beneden kunnen.

Balster (PvdA, Volkshuisvesting) duimt dat de Tweede Kamer, die de nieuwe Wet betaalbare huur deze week behandelt, aanneemt. De wet geeft hem nieuwe kansen om te hoge huren van duizenden particuliere woningen in de stad aan te pakken. ,,Starters die als enige optie een woning van 1800 euro per maand hebben, daar moeten we een oplossing voor vinden.”

,,Den Haag heeft een grote voorraad particuliere huurwoningen. We hebben de afgelopen jaren gezien dat veel betaalbare koopwoningen door beleggers zijn opgekocht en we zien dat de huurprijzen hard zijn gestegen”, zegt Balster. ,,Het was mogelijk om tijdelijke huurcontracten af te spreken met als gevolg dat bij een nieuw contract de huur meteen omhoog kon. Het leidde tot excessen.”

Lees het volledige artikel op de website van het AD:

Huur van vele duizenden Hagenaars kan komende jaren flink omlaag als deze wet door de Kamer is

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!