Staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) heeft incognito een nacht doorgebracht bij de daklozenopvang in Den Bosch. ‘Een echt werkbezoek’, zo deelt Van Ooijen op LinkedIn. ‘Eerlijker en rauwer dan ik me vooraf ooit had kunnen bedenken’.

Van Ooijen is binnen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport onder meer verantwoordelijk voor maatschappelijke opvang. Het leek hem daarom goed om eens te kijken hoe het eraan toe gaat in een daklozenopvang.

Alleen de directeur van de Maatschappelijke Opvang Den Bosch wist van het bijzondere werkbezoek van de staatssecretaris en ‘iemand van de beveiliging ‘s nachts’. Zo loopt de staatssecretaris ‘met plastic tasje in de hand’ naar de deur van de nachtopvang, in zijn nette kleren, overhemd in zijn tas ‘gepropt’.

Hij twijfelde nog over zijn uiterlijk ‘hoewel ik zo vaak ben gewezen op het feit dat het stereotype beeld van dakloosheid niet klopt’. ‘Tóch verwacht ik een vraag hierover’, deelt Van Ooijen. ‘Maar werkelijk niemand die op basis van mijn broek, schoenen, shirt of kapsel mijn status in twijfel trekt’.

Lees het complete artikel op de website van het AD:

Staatssecretaris slaapt undercover in daklozenopvang voor ‘eerlijk en rauw werkbezoek’

Bij de foto: Maarten van Ooijen Staatssecretaris Volksgezondheid. Welzijn en Sport. Foto Martijn Beekman.