Pauluskerk Rotterdam. Foto door Jan van der Ploeg.

Fietsendiefstallen, inbraken, op straat slapen en in het openbaar poepen en plassen. Daklozen veroorzaken veel overlast in de buurt van de Pauluskerk, waar overdag daklozen terecht kunnen. De bewoners van de appartementen aan de Mauritsplaats, achter de kerk, zijn de problematische daklozen meer dan zat.

In de portieken van de flats hangen inmiddels waarschuwende teksten. “Er is weer extra veel overlast van insluipers die binnen slapen en hangen”, staat er op een brief aan de deur van een van één de flatgebouwen. “Laat niemand met je mee naar binnen lopen en wacht tot de deuren helemaal gesloten zijn.”

De mededeling is niet voor niets, zegt bewoner van de Mauritsplaats Carel van der Poel. “Twee weken geleden wilde een vrouw de flat inlopen, toen drie mannen een voet tussen de deur zetten en achter haar aankwamen. Gelukkig kon ze in de hal de deur achter zich dichttrekken, maar ze hadden zelfs de brutaliteit om op het raam te tikken omdat ze verder naar binnen wilden.”

Lees het volledige artikel op de website van de NOS: 

Omwonenden Pauluskerk zijn overlastgevende daklozen zat: 'Er moet permanente opvang komen'

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!