Wil jij een kamer in je huis verhuren aan een student of woningzoekende? Dan heb je in de meeste gevallen toestemming nodig van je hypotheekverstrekker, zo bespreken we in de uitzending van maandag 19 februari. Radar zet de voorwaarden van verschillende banken op een rij.

Waarom toestemming van je hypotheekverstrekker?

Als je jouw hypotheek volledig hebt afbetaald, kun je in principe met je huis doen wat je wil. Al moet je je natuurlijk wel aan de regels van je gemeente houden. Zolang je nog een hypotheekschuld open hebt staan, is het een ander verhaal. Dan moet je toestemming vragen aan je hypotheekverstrekker, omdat jouw woning als onderpand dient voor de lening. Verhuur je een kamer zonder toestemming van je hypotheekverstrekker en komen zij hier achter? Dan kan de bank het volledig openstaande bedrag direct opeisen. En voor veel mensen betekent dit dat je dan je huis moet verkopen. Het is daarom verstandig om altijd van te voren te controleren hoe jouw hypotheekverstrekker staat tegenover het verhuren van kamers.

Lees het volledige artikel op de website van radar.avrotros.nl: 

Kamer verhuren? Deze regels hanteert jouw hypotheekverstrekker

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!