Dak- en thuislozen in Den Haag hoeven deze winter niet buiten te slapen. De gemeente opent vanaf begin november tot begin april een 24-uursopvang in voormalig verpleeghuis De Lozerhof. Deze opvang biedt plek aan maximaal 160 daklozen.

Het was een wens van de Haagse gemeenteraad om winteropvang voor daklozen permanent te maken. In eerdere jaren ging de winteropvang alleen open als de temperatuur onder het vriespunt zakte. ‘Een eigen plek geeft mensen veel rust, maar ook ruimte om aan de toekomst te werken’, vindt wethouder Arjen Kapteijns. ‘Daar gaat de permanente winteropvang bij helpen.’

De opvang is vergelijkbaar met het afgelopen jaar, toen De Lozerhof vanwege de coronamaatregelen werd ingezet. Het pand wordt momenteel geschikt gemaakt voor de opvang. Tegelijkertijd komen er begeleiders voor de bewoners, worden er dagactiviteiten ontwikkeld en zijn er extra mensen beschikbaar om te zorgen voor een veilige situatie in het pand en in de buurt om eventuele overlast tegen te gaan. ‘Er is veel aandacht voor veiligheid’, verzekert Kapteijns.

Lees het complete artikel en met een video interview van Jeroen Melchior, Straatadvocaat bij het Straat Consulaat op de website van Omroepwest:

Omroepwest: Daklozen kunnen deze winter binnen slapen in Den Haag