Zojuist is bekend gemaakt dat er deze winter een permanente winteropvang komt in Den Haag! Een aantal weken terug nam de Gemeenteraad een motie aan waarin de gemeente hiertoe werd opgeroepen. Uitgangspunt van het nieuwe beleid is dat in de winter in Den Haag niemand op straat hoeft te slapen.

Voor de winterperiode 2021-2022 wordt er een permanente winteropvang gerealiseerd. De permanente winteropvang wordt opengesteld voor iedereen die dit nodig heeft in Den Haag. De capaciteit van maximaal 160 plekken is gebaseerd op verblijf in één- en tweepersoonskamers. Straat Consulaat heeft hier al jaren hartstochtelijk voor gepleit.

Jeroen Melchior, straatadvocaat van Straat Consulaat:

Dit is fantastisch nieuws voor alle mensen die nu op straat verblijven. Voor de man van 62 die met een kapotte hartklep in een garage slaapt, de vrouw die de straat verkiest boven een onveilige slaapplek en de EU migranten die hun baan kwijt raakten en daarmee ook hun slaapplek.

Marlies Filbri, directeur van Straat Consulaat:

We waren net onze laatste slaapzakken, shelterbags en tenten aan het tellen en stonden op het punt een actie op te starten omdat we overmatig veel moesten uitdelen en de bodem in zicht kwam. Wat een opluchting dat al deze mensen nu naar binnen kunnen!

Een groot compliment aan het college van Den Haag die het goede voorbeeld geeft voor de rest van Nederland.

Bij de foto: Bij het Straat Consulaat heerst een groot gevoel van blijdschap over het doorgaan van de permanente winteropvang in Den Haag!