Door toedoen van haar man belandde Ruby Brands in de schulden, die opliepen tot € 65.000. Uit nood woonde ze met haar kinderen in een kipcaravan. “We hadden het zó koud toen het sneeuwde.”

“Ik had mijn leven goed op orde. Ik was getrouwd, had drie kinderen en een eigen kapsalon. We waren niet rijk, moesten de eindjes altijd al wel aan elkaar knopen, maar we hadden een fijn leven. Wel viel het me op dat ons loon dat we elke maand op onze gemeenschappelijke rekening stortte érg snel op was. Als ik mijn man ermee confronteerde, zei hij: ‘Maar jij geeft ook heel veel geld uit.’ Ik was in die tijd, in 2005, nogal beïnvloedbaar. Als mijn man zoiets zei, dacht ik: misschien heeft hij ook wel gelijk. Waarschijnlijk waren de boodschappen dan die maand extra duur geweest. In die tijd bestond internetbankieren nog niet, dus ik had geen goed zicht op onze uitgaven.”

“Mijn eigen kapsalon was een meisjesdroom die was uitgekomen. Knippen was mijn passie en ik had leuke meiden in dienst. Door onze financiële situatie leende ik mezelf steeds vaker geld. Bijvoorbeeld om de hypotheek te kunnen betalen of kleren voor de kinderen te kunnen kopen. Ik zag het bedrag op de bedrijfsrekening slinken, maar hield mezelf voor: tot die grens en niet verder. Daaronder kom ik niet.

Lees het complete artikel op de website van tijdschrift.nl:

‘Ik stond op straat en kreeg eten van de voedselbank’

Bij de foto: Deze foto is gemaakt in het kader van ‘mensen zoals jij en ik’. We vinden dit verhaal totaal passen in wat we als Straat Consulaat uitdragen dat dakloosheid iedereen kan overkomen.