Rotterdam worstelt met de situatie van tientallen dakloze Oost-Europeanen. Wethouder Richard Moti bezocht er donderdag een aantal, om hun verhaal te horen. ‘Ik snap niet hoe die werkgevers met zichzelf leven.’

Al maanden zwerft hij door het Zuiderpark. Een paar weken geleden deed hij zijn verhaal in de krant. En nu, om zes uur ’s ochtends, staat ineens de wethouder voor zijn neus. ‘Welcome’, fluistert Oleg, tussen de stukken zeil die nu zijn huis vormen.

In een half uur vertelt hij wethouder Richard Moti over zijn leven. Over zijn werk in kippenslachterijen en distributiecentra, het uitzendbureau dat hem onderdak bood, maar hem in de coronacrisis liet vallen. Over het leven tussen de bomen, over de voorbijgangers die met een boog om hem heen lopen.

Belasting betalen
,,Wat is je droom?’’, vraagt Moti dan. Oleg glimlacht. ,,Een huis en een baan. Daar droom ik van. Dat ik ’s ochtends kan douchen, ’s avonds in bed kan gaan liggen. Ik hou van Nederland, ik wil hier werken, belasting betalen. Maar nu is het even shit.”

Lees het complete artikel op de website van het AD:

Met de wethouder langs de daklozen in het park: ‘Mijn droom? Een huis en een baan’

Let op! Dit is een premium artikel en gaat af van uw gratis artikelen bij het AD.


Schrijf u in het mailchimp account van het Straat consulaat als u op de hoogte gehouden wil worden van de nieuwe blogposts, activiteiten, acties en eventuele nieuwsbrieven.