Ruim 20 jaar woont Maaike Kroesbergen met haar man Fred op een vakantiepark in het Gelderse Ede. Ze bouwen er een bestaan op en krijgen twee zoons. Jarenlang gedoogt de gemeente hun verblijf, maar vorig jaar augustus wordt het gezin tóch uit huis gezet. Want permanent wonen op een vakantiepark is niet toegestaan, aldus de gemeente.

Het geeft veel stress vertelt Maaike aan de keukentafel van hun tijdelijke onderkomen, een chalet van nog geen 40m2. “Ik heb slapeloze nachten van de hele situatie. Je probeert je groot te houden voor de kinderen en te zorgen dat alles goed draait, maar het is voor ons allemaal een hele onrustige situatie. We hoppen op dit moment van het ene huis naar het andere huis. Feitelijk zijn we natuurlijk gewoon dakloos.”

In het kleine chalet hebben de twee pubers van Maaike en Fred maar weinig privacy. De wanden zijn dun en de slaapkamers piepklein. “Je hoort hier alles van elkaar,” vertelt Maaike. En het gebrek aan ruimte en de onzekere toekomst hebben ook effect op de schoolprestaties van de kinderen. “Die kelderen, ze hebben hier ook helemaal geen fatsoenlijke plek om hun huiswerk te maken of om even tot rust te komen.”

Lees het complete artikel op de website van Pointer.kro-ncrv.nl:

Gezin ‘dakloos’ door strikte handhaving op vakantiepark

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!