Het Straat Consulaat gaat verhuizen! Vanaf 1 mei 2023 krijgt het Straat Consulaat een fantastisch nieuw pand in Torenstraat 35a in Den Haag. Het is al heel lang een droom voor ons om meer ruimte te krijgen voor ons werk met onze vrijwilligers (achterban jongeren en de achterban 27+). Het nieuwe pand ligt aan het pleintje bij o.a. ijssalon Florencia. Voor veel mensen uit Den Haag een herkenbare plek.

Op de begane grond van het pand komt er een ontmoetingsruimte met een koffiebar. Een koffiebar gerund door vrijwilligers waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten. Tegelijkertijd wordt dit ook een nieuwe start voor (voormalig) dak- en thuisloze mensen. In de koffiebar krijgen zij een opleiding tot Barista en doen ze waardevolle werkervaring en sociale contacten op. De zolderruimte zal worden ingericht voor onze jongeren die zich als vrijwilligers inzetten voor andere dakloze jongeren.

In verband met de verhuizing zal het Straat Consulaat twee weken gesloten zijn:

Gesloten van maandag 24 april tot en met zondag 7 mei 2023.

In deze periode zijn er geen Cliëntondersteuning spreekuren en zijn we minder goed bereikbaar. Voor noodgevallen of vragen over cliëntondersteuning kunt u in deze periode telefonisch contact opnemen met Ron Staallekker tel 06-18417052

Vanaf maandag 8 mei 2023 kunt u ons weer bezoeken en vinden de reguliere spreekuren cliëntondersteuning plaats op ons nieuwe adres. We hopen u graag te zien op ons nieuwe adres onder het genot van een lekkere kop koffie.

Nieuw adres Straat Consulaat
Torenstraat 35A
2513 BN Den Haag

Nieuwe vrijwilligers functies in ons nieuwe pand!

Een hart van goud voor onze bezoekers? Word host bij Straat Bakkie!

Vaste activiteit · 8–16 uur/week · Start vanaf 1 mei 2023
Torenstraat 35a, 2513 BN Den Haag, Nederland

SAMENVATTING
In ’t nieuwe ontmoetingscentrum van Straat Consulaat willen we een warme, veilige plek bieden voor onze (dakloze) bezoekers. Creëer als host deze sfeer met ons.

UITGEBREIDE OMSCHRIJVING
Bij ontmoetingscentrum Straat Bakkie van het Straat Consulaat draait het om gastvrijheid en openheid voor iedereen – met name voor de mensen die geen vaste woonplek hebben.

Als host verwelkom jij de mensen die bij ons binnenlopen. Jij maakt een praatje, begeleidt de mensen naar hun afspraak of wellicht komen ze een lekker Bakkie drinken. Jij zorgt voor een goede sfeer en een leuke interactie tussen de mensen samen met de bedrijfsleider en de barista. Jij leert onze vaste bezoekers steeds beter kennen en op hun gemak te stellen.

We zetten het ontmoetingscentrum samen op, dus we waarderen het als jij met ons meegroeit in je rol. Jij zult natuurlijk goed ingewerkt en begeleid worden op de werkvloer.

Wat verwachten wij van jou?

Je bent minimaal 2 dagdelen van 4 uur per week beschikbaar voor een langere periode. Wij werken doordeweeks tussen 9 tot 17 uur.  Je bent een sociaal mens met een respectvolle houding naar iedereen, ook als iemand zich niet van zijn beste kant laat zien. Als jij zelf dakloos bent (geweest), dan heb je bij ons een streepje voor!

Als jij ontmoetingscentrum Straat Bakkie op de kaart wilt zetten, neem dan contact op met Mieke!

Op woensdag 19 april is er van 12.00 tot 13.00 uur een informatiebijeenkomst op de Parkstraat 32. Leuk als je erbij kunt zijn! Laat weten dat je komt en dan zetten wij een bakkie koffie voor je klaar.

WAT VRIJWILLIGERS NODIG HEBBEN
Verklaring Omtrent Gedrag

WAT WIJ VRIJWILLIGERS AANBIEDEN
Een vrijwilligersvergoeding

Barista: Serveer jij ons Straat Bakkie?

Vaste activiteit · 12–20 uur/week · Start vanaf 1 mei 2023
Torenstraat 35a, 2513 BN Den Haag, Nederland

SAMENVATTING
Voor onze nieuwe koffiebar aan de Torenstraat zoekt Straat Consulaat barista’s! Zet jij straks lekkere Straat Bakkies voor onze (dakloze) bezoekers?

UITGEBREIDE OMSCHRIJVING
Bij ontmoetingscentrum Straat Bakkie van het Straat Consulaat draait het om gastvrijheid en openheid voor iedereen – met name voor de mensen die geen vaste woonplek hebben. Als barista weet jij de bezoekers op hun gemak te stellen en een lekker bakkie voor te schotelen.

Om dat te kunnen doen, krijg je een barista training. Ook bieden wij jou de kans – als je dat wil – om een praktijkverklaring MBO niveau 1 te halen en uit te stromen richting een betaalde baan. Zolang je bij ons werkt, ontvang je een vergoeding van 3 euro per uur. Eigen ervaring met dak- of thuisloosheid zien wij als de slagroom op de taart!

Wat verwachten we van jou?

Je bent minimaal 3 dagdelen van 4 uur in de week beschikbaar voor een periode van minimaal 4 maanden. De werktijden zijn doordeweeks tussen 9 en 17 uur. Je hebt een liefde voor koffie, thee en chocolademelk en voor mensen. Jij houdt van interactie en een fijn gesprek. Schoonmaken hoort ook bij het werk. Daarnaast zetten we met elkaar een goede sfeer neer en kan er genoeg gelachen worden.

Dus: ben je een teamplayer, vind je het leuk allerlei mensen te ontmoeten en te plezieren, houd je van een babbel hier en een glimlach daar en haal je met hetzelfde gemak een doekje over de vlekken heen…meld je aan bij Mieke!

Op woensdag 19 april is er van 12.00 tot 13.00 uur een informatiebijeenkomst op de Parkstraat 32. Leuk als je erbij kunt zijn!

Laat weten dat je komt en dan zetten wij een bakkie koffie voor je klaar.

WAT VRIJWILLIGERS NODIG HEBBEN
Verklaring Omtrent Gedrag

WAT WIJ VRIJWILLIGERS AANBIEDEN
Een vrijwilligersvergoeding