De opvanglocatie voor daklozen aan de Sportlaan in Den Haag blijft twee maanden langer open dan gepland. De huidige Permanente Winter Opvang sluit officieel op 2 april, maar gaat daarna tot 31 mei door onder de naam De Haagse Tussenvoorziening.

In de 24-uurs opvangvoorziening is nu nog plek voor 120 mensen. Ze krijgen er rust en begeleiding, als tussenstap naar een geschikte vervolgplek. Het voornemen om de locatie begin april te sluiten zorgt voor “de nodige onrust” bij de doelgroep, hulpverlenings- en belangenbehartigingsorganisaties, schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

“Door de mensen een extra periode van twee maanden onderdak te bieden, geven we continuïteit aan de opvang en zorg waardoor het herstelproces en perspectief van de mensen stabiel blijft. De ervaring leert dat hierdoor een aanzienlijk deel van deze groep alsnog kan doorstromen naar een vervolgplek.”

Lees het volledige artikel op de website van het Zoetermeers dagblad:

Daklozenopvang aan Sportlaan blijft twee maanden langer open

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!