Veel mensen geven regelmatig kleding weg, zodat het doorgegeven kan worden aan bijvoorbeeld dakloze mensen. Maar daar zitten vaak geen sokken bij, terwijl dakloze mensen die juist hard nodig hebben. Dat moet anders, vond Niels Hermus, en dus bedacht hij het bedrijf Lets go Goods. Als er een paar sokken verkocht wordt, geeft het bedrijf er ook een aan een dakloze.

Wat het extra bijzonder maakt, is dat de sokken van Lets go Goods ontworpen zijn door kunstenaars die eerder zelf verslaafd of dakloos waren. Alle sokken zijn ook voorzien van een lijntekening, een soort portret van de kunstenaar. Daarnaast zit er een QR-code bij de sokken. Als je die scant, kan je het verhaal van de kunstenaar lezen.

Zoals bijvoorbeeld het verhaal van Kirby, die vanuit voormalig Joegoslavië naar Nederland kwam als arbeidsmigrant. Hij raakte verslaafd aan alcohol en drugs en kwam uiteindelijk terecht in Zierikzee. Kunst hielp hem in het gevecht tegen zijn verslavingen. ‘Zijn huisje, dat hij inmiddels weer heeft, staat vol met zijn schilderwerk’, vertelt Niels in het radioprogramma Haags Bakkie met Jessica Mendels.

Lees het volledige artikel op de website van Den Haag FM:

Dakloze mensen ontwerpen sokken voor andere daklozen: 'Hun verhaal raakt mensen'

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!