Beeld: Janneke Holman, fractievoorzitter PvdA Den Haag.

Onze fractievoorzitter Janneke Holman ging samen met raadsleden Vincent Thepass van Hera Butt van GroenLinks op 7 maart in gesprek en op pad met boswachters Hans en Demi. Dagelijks komen ze in de Haagse parken dakloze mensen tegen die in tentjes slapen – vaak arbeidsmigranten uit Midden- en Oost Europa. Hieronder lees je een deel van haar blog.

Vanaf het stadsdeelkantoor op Scheveningen is het een klein stukje fietsen, door straten met monumentale villa’s en statige ambassades, naar de Scheveningse bosjes. We hebben net koffie gedronken met boswachters Hans en Demi, en tientallen vragen op ze afgevuurd: Hoeveel mensen slapen in de Haagse parken? Zijn het vaak arbeidsmigranten die net hun werk hebben verloren, of zijn ze al langer dakloos? Hebben ze goed contact met daklozenorganisaties?

Niet direct voordehand liggende vragen die je aan boswachters zou stellen. Toch is het waar Hans en Demi dagelijks mee bezig zijn, en waar ze hart voor hebben: mensen die noodgedwongen buiten slapen. Dat klopt niet in zo’n welvarend land als Nederland. De afgelopen maanden krijgt hun werk veel aandacht: in NRC (‘De ontslagen arbeidsmigrant belandt in het bos’), OmroepWest (‘Boswachter Hans is ‘menswachter’ voor daklozen in parken’), maar ook in Den Haag Centraal en eerder deze week nog in Hart van Nederland.

Lees het volledige blog verder op de website van denhaag.pvda.nl:

‘Overleven is mijn bezigheidstherapie’: op pad langs buitenslapers in de Scheveningse bosjes

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!