De gemeente Amersfoort start een pilot met extra aandacht voor kwetsbare jongeren van 18 tot 23 jaar die op kamers gaan wonen. Andere gemeenten gingen al voor hierin, en met vergelijkbare initiatieven.

Voor de meeste woningzoekers is het al lastig momenteel aan woonruimte te komen. Astrid Janssen, wethouder wonen van de gemeente Amersfoort: ‘Voor jongeren die uit de jeugdzorg komen is dit nog lastiger. Een jongere in zo’n kwetsbare situatie willen we op weg helpen, want een goede woonplek is belangrijk voor een stabiele basis.’

Amersfoortse proef

Amersfoort start daarom de tweejarige proef Kamers met Aandacht. Jongeren worden gekoppeld aan mensen die een kamer overhebben en deze willen verhuren. Dat kan een zolderkamer bij een gezin zijn, een kamer bij een alleenstaande of ouder echtpaar, maar ook een kamer in een studentenhuis. Voorwaarde is dat de kamer minimaal een jaar wordt verhuurd. De huurprijs mag niet hoger zijn dan het bedrag dat de landelijke huurcommissie adviseert.

Lees het complete artikel op de website van gemeente.nu:

Aandacht voor kwetsbare jongeren die op kamers gaan wonen

Foto: Kansfonds.

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!