Foto:  Eveline van Egdom

Bijna 20.000 mensen hebben in Vlaanderen geen vaste thuis, onder wie bijna 6.000 kinderen. Dat blijkt uit onderzoek van de KU Leuven en UC Louvain met steun van de Koning Boudewijnstichting. Het onderzoek brengt ook in kaart waar de mensen verblijven. “De meesten vinden onderdak in tijdelijke opvanginitiatieven of bij vrienden of familie.”

Zorgkundige Deeqa is 22 en alleenstaande moeder van een dochtertje van één maand oud. Wanneer ze 18 is, verlaat ze de sociale woning van haar moeder en woont ze samen met vrienden om te kunnen sparen. Zodra ze zwanger is, krijgt ze verschillende maanden de tijd om een eigen plek te zoeken.

Ondanks een vast inkomen, vindt ze geen betaalbaar appartement. “Ik was bang dat ik buiten moest bevallen”, vertelt ze. Maar dat is gelukkig niet gebeurd. “Ik woon nu tijdelijk in een studio van het CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk) en kan binnenkort naar een eigen sociale woning.”

Lees het volledige artikel op de website van vrt.be:

6.000 kinderen dak- of thuisloos in Vlaanderen: "Meesten slapen bij familie, vrienden of in tijdelijke opvang"

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!