De gemeente Groningen gaat de tandartskosten van inwoners met lage inkomens vergoeden vanuit de bijzondere bijstand. Als de proef succesvol is, wil de gemeente ook de kosten voor fysio- en oefentherapie gaan betalen. Ook andere gemeenten zetten mondzorg voor minima op de agenda.

Wie in de gemeente Groningen woont en een inkomen heeft tot 120 procent van het sociaal minimum kan binnenkort de kosten van het bezoek aan tandarts of mondhygiënist declareren bij de gemeente. Denk aan de rekening voor controles en het vullen van gaatjes. De proef start op 1 april.

Zorgmijden
Groningen onderzoekt deze mogelijkheid, omdat mensen met een laag inkomen de tandarts soms mijden vanwege de hoge kosten. ‘Uit onderzoek blijkt dat 12 procent van de Nederlanders met een laag inkomen afziet van een bezoek aan de tandarts of mondhygiënist om financiële redenen. Het is de zorgvorm die het eerste afvalt als mensen om financiële redenen keuzes moeten maken,’ zo staat in de brief aan de gemeenteraad.

Lees het volledige artikel op de website van gemeente.nu:

Groningen: Proef met vergoeding tandarts voor minima

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!