Wat als je maar een tientje per week hebt om eten van te kopen, overleef je dat? Makkelijk! En het is nog gezond eten uit de supermarkt ook. Hoeveel geld zou je per week in Nederland nodig hebben om te overleven? En dan gaan we natuurlijk het liefst voor gezond eten, niet zomaar troep.

Zoveel geld heb je minimaal nodig om te overleven

Wat een mens in essentie nodig heeft om te overleven, is een koolhydraten- en een eiwitbron. Koolhydraten zijn zetmeel, suikers en vezels. Ze leveren energie aan het lichaam. Eiwitten heb je nodig om nieuwe cellen te kunnen maken.

Elke samenleving die ooit iets voorstelde, had in voldoende mate beschikking over deze twee voedingsstoffen. Anders konden ze simpelweg niet genoeg mensen in leven houden om iets voor te stellen. In Europa hadden we bijvoorbeeld aardappelen (koolhydraten) en graan (eiwitten).

Lees het volledige artikel verder op de website van metronieuws.nl:

Met zo weinig geld kun je in Nederland overleven

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!