Er kan veel woonruimte bijkomen zonder dat er ook maar een woning wordt bijgebouwd. Het beleid in Nederland maakt dat mensen alléén wonen in plaats van sámen wonen. Als we samenwonen stimuleren en niet bestraffen, hebben we die miljoen woningen lang niet allemaal nodig.

De gemiddelde Nederlander woont op 53m2, en dat is ruimer dan in alle buurlanden. In Vlaanderen, Engeland, Frankrijk en Duitsland liggen die cijfers tussen de 43 en 47 m2. Als we dat grofweg middelen, komen we erop uit dat ‘de’ Nederlander gemiddeld 15 procent ruimer woont dan onze buren.

De oorzaak hiervan is niet onderzocht, maar vast staat dat ons land allerlei regelingen kent die alléén wonen aanmoedigen en sámen wonen ontmoedigen. Zo lossen we het woningtekort nooit op.

Dat woningtekort kent twee belangrijke oorzaken. De ene is een hogere bevolkingsgroei dan mee rekening gehouden werd, voornamelijk door immigratie. De andere is een beperkt bouwbeleid in het afgelopen decennium. Politici noemen dikwijls de ene of juist de andere oorzaak.

Lees het volledige artikel op de website van platform31.nl: 

Stop met bestraffen van samenwonen: dat haalt de luchtbel uit de woonbehoefte

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!