‘Ik zou ook onder de mensen willen komen, maar ik moet soms dagen thuisblijven om op de kosten te letten.’ Bij veel huurders staat het water aan de lippen. Zij kunnen nu al nauwelijks rondkomen. Vandaar dat ze protesteren tegen de aangekondigde huurverhoging van 5,3 procent. ‘Ik hoop dat het goedkomt, want ik wil wel een normaal leven leiden.’

De huurders protesteren vrijdag bij Haag Wonen. ‘Dit is de hoogste huurverhoging in dertig jaar. Mensen kunnen dat niet meer betalen. Dat is een slechte zaak natuurlijk’, legt Nick van Balken van de Haagse tak van de Bond Precaire Woonvormen (BPW) uit.

Voor veel huurders is de verhoging onacceptabel, laten ze weten. ‘Ik let nu al op de kosten voor boodschappen en ik kom iedere maand tekort op het geheel’, vertelt een man. ‘En het blijft gewoon doorgaan. Ik zit nu eigenlijk al op een kritiek punt.’

Lees het volledige artikel op de website van Omroepwest.nl:

Arme huurders protesteren tegen huurverhoging: 'Ik zou de tv nog eruit kunnen gooien'

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!