Amsterdammers in de gemeentelijke schuldsanering hoeven vanaf nu geen drie jaar meer zoveel mogelijk af te lossen, maar zijn na anderhalf jaar al schuldenvrij. De maatregel geldt vanaf juli in heel Nederland, maar daar wil wethouder Marjolein Moorman (armoedebestrijding) niet op wachten.

Omdat de halvering van de aflossingstermijn voor schuldsanering al wel door het kabinet is aangekondigd, maar landelijk nog niet is ingegaan, is er al maanden onduidelijkheid en verwarring. Er ontstaat een ‘stuwmeer’ aan hulpvragers die nu niet aan schuldsanering willen beginnen, omdat ze bang zijn dat ze er dan drie jaar lang aan vastzitten, signaleert de branchevereniging van financiële hulpverlening NVVK. Ook hulpverleners zijn volgens de NVVK onzeker over wat ze precies kunnen aanbieden.

Of er ook een aanpassing komt voor mensen die al in een lopende schuldregeling zitten, is nog niet bekend. Dat zorgt voor onzekerheid en een afwachtende houding bij veel hulpvragers, zien ze bij de NVVK.

Lees het complete artikel op de website van het Parool:

Amsterdam verkort schuldhulptraject alvast naar 1,5 jaar: ‘Stuwmeer aan hulpvragers ontstaat’

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!