In de Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein zijn nu foto’s en verhalen te zien van ouderen die vaak al decennia in Nederland verblijven en nog steeds illegaal zijn. Voormalig asieladvocaat Mona van den Berg portretteerde hen. “Het wordt tijd dat deze mensen een gezicht krijgen.”

Marian (64) is een van de geportretteerden. Ze praat liever niet meer over haar verleden, omdat ze dan te verdrietig wordt. Op het informatiebord naast haar foto kunnen bezoekers haar verhaal lezen.

Marian kon haar seksuele geaardheid niet langer verbergen en vluchtte tien jaar geleden van Oeganda naar Nederland. Hier werd haar asielaanvraag afgewezen, omdat Marian haar seksuele geaardheid volgens het IND niet goed kon onderbouwen. “Ik ben altijd gestrest en ik weet niet hoe dit goed gaat komen”, vertelt ze.

Lees het volledige bericht op de website van de NOS: 

Op leeftijd en nog steeds illegaal in Nederland: "Ben altijd gestrest"

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!