Den Haag – Veel langdurige leegstand en groeiende dakloosheid in Den Haag. Dat vinden we bij Straat Consulaat niet met elkaar rijmen. Daarom gaan we, in navolging van onze Fundit campagne, een award geven voor het meest opvallende leegstaande pand in Den Haag. We roepen mensen op om via een speciale pagina op 1 van de 5 genomineerde panden te stemmen. De winnaar krijgt de eerste “Geef Den Haag een Thuis Award’.   

Er staan veel gebouwen in Den Haag langdurig leeg. Er is in Den Haag tegelijkertijd een groeiend aantal dakloze mensen. Tijdens de Fundit campagne riepen we de gemeente op om meer te doen om leegstand tegen te gaan en daarmee bij te dragen aan het oplossen van dakloosheid in de stad. Hiervoor vroegen we mensen een petitie te ondertekenen. Inmiddels is deze petitie al door 750 mensen ondertekend en vandaag overhandigd aan de Haagse politiek. Maar daar blijft het niet bij.

Een werkgroep bestaande uit dakloze mensen uit De Achterban van Straat Consulaat lanceert nu een award voor het meest opvallende leegstaande pand van Den Haag. Uit het overweldigende aanbod van leegstaande panden hebben zij 5 opvallende panden geselecteerd die vaak al heel lang stof en spinnenwebben verzamelen. Deze panden zijn genomineerd voor het meest opvallende leegstaande pand in Den Haag. In deze panden kunnen honderden wooneenheden voor dakloze mensen gerealiseerd worden.

Deze 5 panden en informatie hierover kun je online vinden op onze website. Iedereen kan daar vervolgens een stem uitbrengen! Het winnende pand zal de eerste “Geef Den Haag een Thuis” award krijgen. Deze zal worden uitgereikt door de Achterban van Straat Consulaat.

Den Haag, de stad die de politiek huisvest, blijkt zelf niet in staat om de meest schrijnende slachtoffers van de wooncrisis te huisvesten. Het Straat Consulaat wil hiermee vastgoedeigenaren en de gemeente oproepen om de enorme leegstand in te zetten voor dakloze mensen. We willen met de award, net als met de Fundit Campagne, ook aantonen dat oplossingen voor de woningnood en de daaruit resulterende dakloosheid voorhanden liggen, ook op korte termijn.

De voortdurende schending van het recht op wonen zou inmiddels tot meer urgentie, lef en radicale keuzes moeten leiden.

 

Foto door: Eveline van Egdom

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!